Nasıl başlanmalı?

14 Mayıs 2008 Çarşamba

Uygulama Geliştirme Paketi;
Uygulama geliştirmeye windows altında başlayacaksanız önerim http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=93507
adresinden apache2triad programını indirip kurmanız hızlı bir başlangıç yapmanız için iyi olacaktır. Kurulum paketini indirip sisteminize kurduğunuzda Apache2 sunucusu , MySQL veritabanı, PostgreSQL veritabanı, OpenSSL , Xmail , SlimFTPd gibi araçlarla birlikte,PHPmyadmin de sisteminize kurulmuş olur.
Sistemi kurarken kurulum aşamasında sizden root kullanıcısı şifresi istenir. Bu şifreniz yerel çalışmalarda sizin kullanıcı anahtarınız olacağından lütfen şifrenizi unutmayınız.
Tarayıcı Pencerenize http://localhost/apache2triadcp/ yazarak kontrol panelinize erişebilirsiniz.
Türkçe karakter sorunları ile karşılaşmak istemiyorsanız; http://localhost/apache2triadcp/editor.php?load=httpdconf
konfigürasyon dosyanızdaki AddDefaultCharset ISO-8859-1 satırını ISO-8859-9 yapıp önündeki # işaretinin olmadığından emin olmalısınız.
Hızlı bir başlangıç için artık hazır sayılırsınız. Apache2triad kullanarak php uygulama geliştirmeye başladığınızı varsayarsak dosyalarınızı kaydedeceğiniz alan C:\apache2triad\htdocs gibi bir dizin altında olacaktır. Çalışma dosyalarınızı burada açacağınız 'calismalarim' gibi bir klasör içine almanız ileride oluşması muhtemel karmaşıklıkları önlemek açısından yararınızadır.
Editör;
Php ile çalışmanız için özel bir editöre gereksinmeniz uzunca bir süre olmayacaktır.
Windows donatılar altında sunulan not defteri bile başlangıç için yeterli olacaktır. Eğer elinizin altında kullanabileceğiniz dreamweaver ya da homesite gibi editörler varsa uygulamalarınızı bu editörlerle de geliştirebilirsiniz.
Kaynaklar;
Eğer kitaptan öğrenme konusunda herhangi bir sorununuz yoksa tavsiye edebileceğim en iyi başvuru kaynağı Türkçe kaynak; Alfa Yayınları'nın Uzmanlar için Php ve MySql (Luke Welling Laura Thomson) Adlı kitabıdır.
Ek olarak Yararlı linkler bölümünde sunmuş olduğum web kaynaklarında oldukça ciddi ve yararlı bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

Gönderen _nl2br zaman: 18:51  

0 yorum:

Yorum Gönder